עושים יישור שיניים
אם חשבתם עד היום שטיפולי יישור שיניים אפשר לבצע רק בתקופת הנעורים, כדאי שתדעו שקיימות אפשרויות טיפול חדישות, מהירות ואסתטיות. יישור שיניים שקוף מתבצע כמעט ללא כל פגיעה אסתטית. אם תמיד חלמתם על חיוך מושלם – פנו עוד היום למרפאת שיניים שמבצעת טיפולים אורתודנטיים, בקשו לקבל מידע על שיטות הטיפול החדישות ותאמו בדיקת התאמה.
בשביל מה צריך יישור שיניים?
טיפולי יישור שיניים מתבצעים גם מסיבות אסתטיות וגם מסיבות רפואיות. שיניים שאינן ממוקמות נכון בלסת עלולות לגרום לקשיים בלעיסה ובכאבים בפרקי הלסת. לעיסה לא תקינה משפיעה על ספיגה של רכיבים מזינים במזון שאנחנו אוכלים. סגירה לא נכונה של לסתות תגרום לבעיות בדיבור ולפגיעה בתחושת הביטחון העצמי.
כמה זה צריך בשביל ליישר שיניים?
הליך יישור שיניים ידוע כממושך. גם שיטת הטיפול החדישה והמהירה ביותר דורשת כחצי שנה של טיפול יומיומי. המטופל מתבקש להרכיב את מתקן היישור בהתאם להנחיית הרופא. מטופלים שלא מקפידים להרכיב את מתקן היישור ברוב שעות היום מאריכים את הטיפול ומשבשים את לוח הזמנים שנקבע מראש. היישור מתבצע באופן הדרגתי ואיטי בכדי שלא לפגוע בשיניים. במהלך הטיפול תתבקשו להגיע אל פגישות ביקורת במהלכן הרופא בוחן את ההתקדמות ומבצע התאמות במתקן היישור.
כיצד מתבצע הטיפול?
יישור שיניים בכל השיטות דורש הרכבת מתקן יישור קבוע או נשלף. המטופל נדרש להרכיב את מתקן היישור במשך כ-8 שעות לפחות בכל יום. אפשר וכדאי להרכיב את מתקן היישור גם בלילה. מתקני היישור החדישים נשלפים בעוד הישנים מורכבים מגשר קבוע עם סמכי מתכת. הרופא המטפל (אורתודנט) ממליץ לכל מטופל על מתקן היישור המתאים לו ביותר ובונה תכנית טיפול. הטכנולוגיה החדישה מאפשר הצגת הדמיה ממוחשבת של התוצאה הסופית כבר בתחילת הדרך.
הטיפול משלב בחלק מהמקרים טיפולי הכנה והתאמה של החניכיים וכמה סוגים של מתקני יישור. מתקן היישור הראשי הוא גשר קבוע או נשלף. מתקני יישור קבועים שאינם נשלפים יהיו זולים יותר בהשוואה ליישור שיניים בשיטת הגשרים השקופים שנחשבת לאסתטית יותר. מתקן היישור מניע באופן הדרגתי ועקבי את השיניים אל המקום הרצוי. הטיפול אינו מלווה בכאבים פרט לתחושת אי נוחות במהלך הימים הראשונים (תקופת הסתגלות).
האם הטיפול כולל גם הרדמה?
ההתקנה של מתקן יישור השיניים אינה כואבת כך שאין צורך בהרדמה. טיפול הארכת עצם במסגרת ההכנה לטיפול (לא כולם צריכים) יבוצע תחת הרדמה. טרם התקנת מתקן יישור שיניים קבוע יש לטפל בכל נזקי העששת בחלל הפה ולבצע ניקוי אבנית אצל שיננית.
סוגים של מתקני יישור שיניים
- יישור שיניים בשיטת הסמכים (גשר מתכת) – זוהי שיטת היישור המוכרת ביותר והיא מתבססת על סמכים שמודבקים אל השיניים ומחוברים בחוט מתכת. ניתן לבחור בין סמכים עשויים מתכת לבין סמכים שקופים.
- יישור שיניים בשיטת הקשתיות הנשלפות (גשרים שקופים) – סט של קשתות שקופות מיוצר בהתאמה אישית בעבור כל מטופל. הפלטות מותקנות בחלק האחורי של השיניים כך שאינן מהוות כל פגיעה אסתטית.